SCHILDERVAKANTIE FRANKRIJK

2019/2020

GEEN SCHILDERVAKANTIE OP KORT TERMIJN !!!

Creatieve schildervakantie Frankrijk

10 juni – 14 juni  2018

Voor kleurrijke zomergasten, een workshop schilderen in Frankrijk onder leiding van Anja Jacobs Loeffen

Een week overwegend met zon, prachtige vergezichten, heerlijk tijd nemen voor creativiteit, rust en ruimte, pittoreske dorpjes? De natuur, het landschap vangen op papier of doek op je eigen manier, in je unieke eigen stijl.

Op een prachtige locatie Vallon Vert dat ligt in het zuiden van de Creuse, op de grens met de Corrèze en de Haute Vienne. Het is tevens gelegen in het 3500 ha. grote natuurgebied “Plateau des Millevaches” wat in oud frans “Occitaans” betekent Plateau der duizend bronnen. Hier vinden vele rivieren zoals o.a. de Corrèze, Vézère, Taurion, en de Creuze hun oorsprong. Op loopafstand 500 mtr. van Vallon Vert vindt u “Lac de Faux” en op 4 km afstand van het huis vindt u het 1000 ha. grote meer “Lac de Vassivière”. Een prachtige uitvalsbasis om te schilderen, ook op locatie. Gedurende de week starten we na het ontbijt met de lessen, waarbij de middagen vrij zijn om je werk verder af te maken, lekker niets doen of voor leuke uitstapjes.

We kijken samen naar alle wensen en ideeen in de groep en houden rekening met individuele wensen. Je hebt geen ervaring nodig en met je creatieve uiting en enkele simpele adviezen ga je aan de slag. Een spannend en creatief proces wat zorgt voor nieuwe energie op een speelse manier.

Waar werken we mee?
Acryl of aquarel, pastel, houtskool en potlood. Na een aantal schetsen met houtskool of potlood, de basistechniek, zul je merken dat je idee vorm gaat krijgen. Hier wordt je natuurlijk bij geholpen. Je kiest voor het schilderen op doek of papier. Misschien aquarel? Met waterige dunne verf werk je laag voor laag op papier. Met acrylverf werk je op doek als op papier en kan zowel dik als dun gewerkt worden waardoor het prettig materiaal is om mee te werken. 

Kan ik op elk gewenst tijdstip werken?
Natuurlijk kan dit. Je kunt de hele dag werken aan je schilderij. De begeleiding is alleen ‘s morgens. Geniet op je eigen manier in je eigen tijd, het is vakantie!

Wordt er samen gewerkt?
Dat mag en zeker bij de uitleg is het prettig als iedereen samen is. Maar werk je liever alleen verder? Daar kan ieder zijn eigen plek creëren. Zo kun je je goed concentreren, mocht je daar behoefte aan hebben. Anderen voelen misschien meer de behoefte om samen te werken of verzamelen zich aan een tafel. Wat jij wil…..

Moet ik materiaal meenemen?
In principe hoef je niets mee te nemen en worden alle materialen door mij voorzien. Verf, potloden, papiersoorten, doeken, kwasten, paletten en ezels (staande en tafelezels) zijn aanwezig. Wil je je eigen materialen meenemen? Geen enkel bezwaar, ieder is hier vrij in. Op bepaalde momenten gedurende de week wordt het “work in progress” besproken  Aan het einde van de week is er “een kunstroute” op locatie waar we onder