SCHILDERVAKANTIE FRANKRIJK

2019/2020

GEEN SCHILDERVAKANTIE OP KORT TERMIJN !!!

Creatieve schildervakantie Frankrijk

10 juni – 14 juni  2018

Voor kleurrijke zomergasten, een workshop schilderen in Frankrijk onder leiding van Anja Jacobs Loeffen

Een week overwegend met zon, prachtige vergezichten, heerlijk tijd nemen voor creativiteit, rust en ruimte, pittoreske dorpjes? De natuur, het landschap vangen op papier of doek op je eigen manier, in je unieke eigen stijl.

Op een prachtige locatie Vallon Vert dat ligt in het zuiden van de Creuse, op de grens met de Corrèze en de Haute Vienne. Het is tevens gelegen in het 3500 ha. grote natuurgebied “Plateau des Millevaches” wat in oud frans “Occitaans” betekent Plateau der duizend bronnen. Hier vinden vele rivieren zoals o.a. de Corrèze, Vézère, Taurion, en de Creuze hun oorsprong. Op loopafstand 500 mtr. van Vallon Vert vindt u “Lac de Faux” en op 4 km afstand van het huis vindt u het 1000 ha. grote meer “Lac de Vassivière”. Een prachtige uitvalsbasis om te schilderen, ook op locatie. Gedurende de week starten we na het ontbijt met de lessen, waarbij de middagen vrij zijn om je werk verder af te maken, lekker niets doen of voor leuke uitstapjes.

We kijken samen naar alle wensen en ideeen in de groep en houden rekening met individuele wensen. Je hebt geen ervaring nodig en met je creatieve uiting en enkele simpele adviezen ga je aan de slag. Een spannend en creatief proces wat zorgt voor nieuwe energie op een speelse manier.

Waar werken we mee?
Acryl of aquarel, pastel, houtskool en potlood. Na een aantal schetsen met houtskool of potlood, de basistechniek, zul je merken dat je idee vorm gaat krijgen. Hier wordt je natuurlijk bij geholpen. Je kiest voor het schilderen op doek of papier. Misschien aquarel? Met waterige dunne verf werk je laag voor laag op papier. Met acrylverf werk je op doek als op papier en kan zowel dik als dun gewerkt worden waardoor het prettig materiaal is om mee te werken. 

Kan ik op elk gewenst tijdstip werken?
Natuurlijk kan dit. Je kunt de hele dag werken aan je schilderij. De begeleiding is alleen ‘s morgens. Geniet op je eigen manier in je eigen tijd, het is vakantie!

Wordt er samen gewerkt?
Dat mag en zeker bij de uitleg is het prettig als iedereen samen is. Maar werk je liever alleen verder? Daar kan ieder zijn eigen plek creëren. Zo kun je je goed concentreren, mocht je daar behoefte aan hebben. Anderen voelen misschien meer de behoefte om samen te werken of verzamelen zich aan een tafel. Wat jij wil…..

Moet ik materiaal meenemen?
In principe hoef je niets mee te nemen en worden alle materialen door mij voorzien. Verf, potloden, papiersoorten, doeken, kwasten, paletten en ezels (staande en tafelezels) zijn aanwezig. Wil je je eigen materialen meenemen? Geen enkel bezwaar, ieder is hier vrij in. Op bepaalde momenten gedurende de week wordt het “work in progress” besproken  Aan het einde van de week is er “een kunstroute” op locatie waar we onder het genot van een lekker hapje en drankje alle werken kunnen bewonderen.

 Is drank inclusief?
Koffie, thee tijdens het ontbijt, lunch zijn inbegrepen. Water wordt de hele dag gratis aangeboden. Drank (sap, wijn en bier) zijn niet inbegrepen bij de prijs ook niet tijdens het diner. Ze zijn te koop tegen een geringe vergoeding van E 1,50, ook wijn, bier en frisdrank. Andere dranken tegen de prijs op de drankenlijst.

Hoe is het eten?
Een goed ontbijt met vers brood en croissant van de bakker, glaasje jus, bakje fromage blanc, zelfgemaakte jam, vlees en kaas voor op brood en koffie/thee. Lunch met vers belegd brood met elke dag iets lekkers erbij: soep, salade of hartige taart. Het diner bestaat uit 3 gangen heerlijk klaargemaakt door chef Caroline. Laat je verrassen, maar vooral genieten….

Wat kan ik verwachten van de begeleiding tijdens deze creatieve vakantie?

Anja Jacobs Loeffen
Je leert de basistechnieken die je nodig hebt zodat je zelfstandig aan de slag kunt. Verschillende oefeningen waarbij het gaat om goed kijken in plaats van aan het denken wat we zien. Genoeg tips en advies die je helpen om tot een mooi kunstwerk te komen. Heerlijk ontspannen en ongedwongen, het is tenslotte vakantie.

Caroline van Ravensteijn en Gert-Jan Megens
Uw gastvrouw/”chef”Caroline en gastheer Gert-Jan ontvangen u met open armen, geven u graag al hun tips in de omgeving en komen graag zoveel mogelijk aan alle wensen tegemoet.

PRIJZEN   4 dagen  10 juni – 14 juni 2018
Zondagaankomst-maandag-dinsdag-woensdag-donderdagvertrek. Prijzen zijn inclusief alle overnachtingen per week, 1 dagdeel workshop en 3 maaltijden per dag. Het is mogelijk om met je partner te komen. Ook als hij/zij geen behoefte heeft om deel te nemen aan de workshop. De partner betaalt dan € 60,- minder dan de genoemde prijs. Mocht hij/zij tijdens de vakantie toch mee willen doen is daar zeker de mogelijkheid voor.

1-pers.kamer  €  349,50
2-pers.kamer  € 698,00

DAGINDELING
08:00 — 08:45     voor de vroege vogels, ochtendwandeling
09:00 – 10:00      ontbijt
10:00 – 13:00       ochtendprogramma
13:00 – 14:00       lunch
14:00 – 17:00       middagprogramma
19:00 – 20:00      diner

Wil je meer weten of je opgeven? Neem contact op met info@anjajacobsloeffen.nl of bel 06 29 33 88 57!