Biografie Anja Jacobs Loeffen

Geboren in 1964 in het Brabantse Cuyk, verhuist in 1995 naar het landelijk gelegen Sint Agatha aan de Maas waar ik nu woon en werk.

Al vele jaren teken en schilder ik met ontzettend veel plezier. Aangetrokken, gefascineerd en uitgedaagd tot het schilderen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd waar ik heb geleerd om vrij te zijn in mijn eigen stijl en hieraan vorm te geven. Kunstschilderen gestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten Arendonk en daarna specialisatie Model en Portret.

Mijn levenservaringen en bagage die ik mee heb gekregen geven mij de vrijheid om me verder te ontwikkelen en mijn zoektocht voort te zetten naar eenvoud in kleur en vorm. Mijn geliefde onderwerpen van mensen en dieren keren met grote regelmaat terug op het doek, vooral mijn liefde voor paarden.

Vol passie werk ik vanuit mijn eigen atelier aan eigen werk en opdrachten, zowel uit binnen als buitenland.

In mijn atelier met prachtig uitzicht op de rivier de Maas en op de Mookerheide geef ik sinds 2010 les aan cursisten dmv cursussen en workshops.

Ik vind het heerlijk om iets nieuws uit te proberen, nieuwe wegen in te slaan,nieuwe technieken en materialen te gebruiken, soms weer terug te komen bij het oude. Altijd met veel enthousiasme en plezier, maar vooral erg leergierig. Van acryl tot olieverf, uitbundig of juist ingetogen. Van brons tot keramiek

Inspiratie haal ik uit het moment, daar waar mijn hart ligt. Het gaat mij erom je te laten meevoeren, verrassen, een ervaring te beleven, maar vooral te genieten.

_________________________________________________

Exposities

2007 Kunsten Centrum De Meander in Boxmeer

2009 Het Kloosterhuis in Sambeek

2009 Atelier Anja Jacobs Loeffen in Sint Agatha “Verbeelding brengt je overal”</